Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en vetenskaplig, effektiv behandlingsmetod för besvär och smärta i muskelfästen och senor. Stötvågsbehandlingen stimulerar och påskyndar läkning i skadad vävnad genom att trigga inflammationsfasen och bryter samtidigt ned förkalkningar och ärrvävnader som ofta är underliggande orsaker till kroniska besvär. Stötvågsenheten genererar stötvågor som transporteras in i smärtområdet och bearbetar skadad vävnad med kraft och given frekvens.

Besöket börjar med en genomgående undersökning, där din sjukdomshistoria tas i beaktning, för att lokalisera vävnadsskadan och säkerställa diagnos. Själva behandlingen tar normalt sett bara några minuter och många upplever smärtlindring redan efter första besöket. Vanligtvis behövs 4-5 behandlingar med cirka en veckas mellanrum för att uppnå maximal effekt med bestående resultat.

Stötvågsbehandling kan exempelvis vara lämpligt att prova vid:

 • Tennis- eller golfarmbåge
 • Kalkaxel
 • Seninflammation i axeln
 • Höftinflammation eller slemsäcksinflammation
 • Hopparknä
 • Löparknä
 • Inflammation i benhinnan
 • Inflammation i hälsenan
 • Hälsporre
 • Padelarm
 • Ljumskfästessmärta

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig!