Hjärnskakning

Vi rehabilitering hjärnskakning med stöd av den senaste forskningen.

Hjärnskakningar är en vanlig förekomst i kontaktidrotter och påverkar många människor idag. Det är särskilt vanligt inom idrotter som ishockey, amerikansk fotboll och ridsport där risken för hjärnskakningar är hög. För att minimera skadeverkan är det avgörande att genomgå en adekvat rehabilitering innan man återvänder till sin aktivitet.

Hos Return to play arbetar vi efter en personligt anpassad progressiv rehabilitering som säkerställer att individen återgår till sin aktivitet när hen är fullständigt återställd. Vi använder ett modifierat protokoll som baseras på forskning och steg för steg återinför fysisk aktivitet. Detta säkerställer att individen är redo att återgå till sin sport utan att utsätta sig för ytterligare risker eller skador.

Det kan vara utmanande att behandla hjärnskakningar eftersom symptomen inte alltid speglar hjärnans rehabilitering. Många människor återgår till sin aktivitet innan skadan är helt rehabiliterad eller väntar för länge så en del av symtomen blir långvariga. Hos Return to play är vi medvetna om detta och arbetar därför utifrån en individuell och anpassad exponering av symtom för att maximera rehabiliteringsprocessen.

Vi är stolta över vårt arbete och ser fram emot att hjälpa dig att återvända till din aktivitet på ett säkert och tryggt sätt.

Ett urval av patienter som har fått hjälp av oss!

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig!